Meest populaire dromenvanger-tatoeages en hun betekenis

Meest populaire dromenvanger-tatoeages en hun betekenis

Dromenvangertatoeages zien er niet alleen geweldig uit, maar hebben ook een diepe en fascinerende geschiedenis en achtergrond.
Zoals met veel andere veel voorkomende symbolen en tattoo-ontwerpen, is het goed om de betekenis achter de kunst te leren kennen voordat je deze op je huid laat zetten. Dromenvangers komen uit de Indiaanse cultuur. Ze hebben de vorm van hoepels met een licht geweven patroon aan de binnenkant en vaak veren of andere versieringen die aan de onderkant zijn bevestigd.

Dromenvanger tattoo betekenis

Waar dromenvangers eigenlijk voor werden gemaakt, waren slechte dromen - zoals de naam al doet vermoeden. Inheemse Amerikanen geloven dat 's nachts de lucht gevuld is met dromen. De dromenvanger zou boven het bed van een persoon of in de deuropening van de slaapkamer worden gehangen, ideaal op een plek waar de ochtendzon het zal raken. Terwijl de persoon slaapt, passeren de slechte dromen door de dromenvanger, terwijl de goede dromen 'gevangen' worden in het web en naar beneden glijden door de veren en in de geest van de persoon.  

Als een tatoeage behoudt de dromenvanger zijn oorspronkelijke functie - de meeste mensen begrijpen het als een symbool van bescherming, een talisman bedoeld om te waken tegen slechte gedachten of slechte ervaringen. Dromenvanger-tatoeages worden verondersteld negativiteit uit te filteren - de nachtmerries - en laten alleen positieve gedachten achter - goede dromen.

De betekenis van afzonderlijke delen

Binnen de structuur van een dromenvanger speelt elke afzonderlijke component een belangrijke symbolische of metaforische rol en voegt deze meer betekenis toe.

Hoepel - in zijn cirkelvormige vorm vertegenwoordigt de hoepel de cirkel van het leven, evenals de zon en de maan die door de lucht reizen. Hoewel de hoepels van traditionele, authentieke Indiaanse dromenvangers meestal vrij klein zijn, komen ze in een tatoeage in elke maat voor.Afhankelijk van het ontwerp kan een enkele dromenvanger één hoepel of meerdere hebben. In het geval van meerdere hoepels, is een gebruikelijke keuze een grote hoepel en drie kleinere hoepels die aan de onderkant hangen.

Web - Het patroon geweven in de hoepel is een weergave van een spinnenweb - verwijzend naar de legende van Spider Woman en het idee van de spin als een symbool van bescherming.

Kralen - Sommige dromenvangers bevatten een of meer kralen. Er is geen eenduidig antwoord op wat de kralen moeten voorstellen, maar de meest populaire opvatting is dat een kraal een spin is in het 'web' van de dromenvanger. Een andere voorgestelde betekenis van de kralen is dat het goede dromen zijn die niet in de geest van de slapende persoon zijn gekomen en in plaats daarvan heilige charmes op het oppervlak van de dromenvanger zijn geworden.

Veren- Een of meer veren hangen meestal aan de onderkant van de hoepel. Zoals hierboven vermeld, zijn deze bedoeld als een pad voor goede dromen, leidend van de dromenvanger naar de geest van de slapende persoon.

Geniet van het bladeren door de galerij en veel geluk met het vinden van het perfecte dromenvangerontwerp voor jou!

Categorieën
Tatoeages ideeën